Sumber

A B C D E F G H I K L M N O P Q R S T U V W Y Z

Jumlah di mana aset akan berubah tangan antara dua pihak, kedua-duanya mempunyai pengetahuan tentang fakta-fakta yang berkaitan.

Pasaran kewangan yang mempunyai gabungan volatilitas yang tinggi dan perdagangan yang berat.

Rizab Persekutuan Amerika Syarikat. 7 anggota Gabenor yang mengawasi Bank Rizab Persekutuan, menetapkan dasar monetari, dan memantau kesihatan ekonomi negara.

Kadar faedah di mana bank-bank memberi pinjaman semalaman. Ini adalah kadar faedah jangka pendek yang diawasi yang mengawal Fed menerusi operasi pasaran terbuka.

Jawatankuasa 12-anggota yang menetapkan dasar kredit dan kadar faedah untuk Sistem Rizab Persekutuan. Jawatankuasa ini terdiri daripada 7 ahli Lembaga Gabenor, dan 5 daripada 12 Presiden Bank Rizab Persekutuan. Kumpulan ini, diketuai oleh Pengerusi Lembaga Rizab Persekutuan, menetapkan kadar faedah sama ada secara langsung (dengan menukar kadar diskaun) atau melalui penggunaan operasi pasaran terbuka (dengan membeli dan menjual sekuriti kerajaan yang memberi kesan kepada kadar dana persekutuan).

7 anggota Gabenor yang mengawasi Bank Rizab Persekutuan. Ahli-ahlinya dilantik oleh Presiden tertakluk kepada pengesahan Senat, dan berkhidmat 14 tahun. Juga dikenali sebagai Fed.

Sistem perbankan pusat AS terdiri daripada 12 Bank Rizab Persekutuan yang mengawal 12 daerah di bawah Lembaga Rizab Persekutuan.

Seseorang yang mesti bertindak demi faedah pihak lain.

Harga di mana pesanan dilaksanakan.

Pesanan pertukaran pertukaran yang dibatalkan kecuali dilaksanakan dalam tempoh masa yang ditetapkan.

Sebuah syarikat yang perniagaan dan fungsi utamanya adalah untuk memberi pinjaman kepada individu, sementara tidak menerima deposit seperti bank.

Profesional yang menganalisis penyata kewangan, temubual eksekutif korporat, dan menghadiri pameran perdagangan untuk menulis laporan mengesyorkan sama ada membeli, menjual, atau memegang pelbagai stok.

Kontrak hadapan berdasarkan instrumen kewangan.

Perusahaan seperti bank yang perniagaan dan fungsi utamanya adalah untuk mengumpul wang dari orang awam dan melabur dalam aset kewangan.

Struktur institusi yang teratur untuk mewujudkan dan menukar aset kewangan.

Perbelanjaan kerajaan dan cukai untuk tujuan khusus untuk menstabilkan ekonomi.

Kadar rasmi yang ditetapkan oleh pihak berkuasa kewangan. Selalunya kadar pertukaran tetap membenarkan turun naik dalam kumpulan.

Kaedah untuk menentukan kadar tetap. Proses sedemikian berlaku sekali atau dua kali sehari pada masa yang ditetapkan. Sistem ini juga digunakan di pasaran London Bullion.

Kadar pertukaran dengan pariti tetap terhadap satu atau lebih mata wang dengan penilaian semula yang kerap. Satu bentuk terapung terurus.

Kadar pertukaran di mana nilai ditentukan oleh kuasa pasaran.

Keuntungan/kerugian yang mungkin hanya direalisasikan jika kontrak terbuka dicairkan (diselesaikan).

Kawasan perdagangan pertukaran. Boleh juga digunakan sebagai had pilihan atau kadar faedah yang lebih rendah.

Lihat Jawatankuasa Pasaran Terbuka Persekutuan.

Pramatang penutupan kontrak apabila pelabur tidak dapat memenuhi panggilan margin.

Pembelian atau penjualan mata wang terhadap yang lain.

Sebuah pasaran di kaunter di mana pembeli dan penjual menjalankan urusniaga pertukaran asing.

Urus niaga pasaran tunai antara bank dan pelanggan di mana penjual bersetuju untuk menyampaikan komoditi tunai tertentu kepada pembeli pada satu ketika pada masa akan datang. Tidak seperti kontrak niaga hadapan, kontrak hadapan dirundingkan secara persendirian dan tidak diseragamkan.

Urusan dengan tarikh nilai lebih besar dari spot.

Komitmen untuk membeli atau menjual mata wang untuk penghantaran pada tarikh atau tempoh masa depan tertentu. Harga tersebut dipetik sebagai kadar Spot, tolak atau ditambah poin ke hadapan untuk tempoh yang dipilih.

Kadar hadapan dipetik dari segi titik ke hadapan atau pips, yang mewakili perbezaan antara kadar hadapan dan titik. Keputusan untuk menolak atau menambah mata ditentukan oleh perbezaan antara kadar deposit bagi kedua-dua mata wang yang berkenaan dengan transaksi tersebut.

FRA - Kontrak hadapan yang menentukan kadar faedah yang akan dibayar atas kewajipan yang bermula pada beberapa tarikh akan datang.

Jumlah rizab yang dipegang oleh bank kurang rizab yang diperlukan oleh pihak berkuasa.

Aktiviti yang dijalankan oleh peniaga.

Faktor ekonomi makro yang diterima sebagai membentuk asas untuk nilai relatif mata wang, ini termasuk inflasi, pertumbuhan, keseimbangan perdagangan, defisit pemerintah, kadar faedah, dan sebagainya...

Kontrak yang diperdagangkan, boleh dipindah milik dan diperdagangkan yang memerlukan penghantaran komoditi, bon, mata wang, atau indeks saham, pada harga tertentu, pada tarikh hadapan yang ditetapkan.

Sebuah pasaran di kaunter di mana pembeli dan penjual menjalankan urusniaga pertukaran asing.

    CFDs and Spot FX are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 71.31% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs and Spot FX work, and whether you can afford to take the high risk of losing your money. Baca selanjutnya
    Baca selanjutnya
    E-mel Hubungi Chat Whatsapp